Reference

reference

Kvalitet i Povjerenje

Od momenta osnivanja poduzeća BEMER (1996) do danas nije pokrenut niti jedan sudski spor niti je u sumnju dovedena ispravnost, točnost ili metodologija u postupku bilo kojeg našeg vještačenja urađenog za potrebe hipoteka ili dokazivanja vrijednosti ulaganja.

Djelatnosti

Poduzeće BEMER d.o.o. je registrirano prvenstveno za obavljanje poslova iz oblasti građevinarstva ali je prioritet aktivnosti procjena vrijednosti nekretnina i opreme, projektiranje i nadzor nad izvođenjem radova odnosno konzalting usluge. Najveći dio poslova je obavljan u sklopu izrade procjena nekretnina, strojeva i opreme a za potrebe reguliranja hipotekarnih kredita velikog broja poduzeća sa područja cijele BiH. Poduzeće u svakom trenutku raspolaže sa znatnim brojem visoko obrazovanih stručnjaka.

Naši klijenti

Neki od elaborata u kojima su obavljane procjene nekretnina i opreme za dokapitalizaciju, hipoteke, procjenu uloženih sredstava, kao i ostalih usluga koje nudimo, navedeni su ispod. Osim navedenih ogroman je broj urađenih procjena individualnih objekata (kuća i  stanova) za privatna lica.

Procjena

Neki od elaborata u kojima su obavljane procjene nekretnina

 • TC Rondo, Mostar
 • Tvornica svijeća "Lumen", Drinovci
 • "Eco Trade", Široki Brijeg
 • "PROMINVEST", Konjic
 • "Granit Mont", Jablanica
 • "Metal Ferrum", Stolac

Projektiranje

Neki od elaborata u kojima su obavljane usluge projektiranja.

 • Hospicij, Ljubuški
 • Upravna zgrada "Eronet", Grude
 • Crkva Presvetog trojstva, Blagaj
 • Starački dom, Ravno
 • Stambeno-poslovni objekt Rodoč
 • "BIO d.o.o." Čitluk

Usluge nadzora

Neki od elaborata u kojima je obavljan nadzor nad gradnjom.

 • Tržni centar "Piramida", Mostar
 • Gradske prometnice u Mostaru
 • Kružni tok Tromeđa, Međugorje
 • Hospicij "st. Joseph the Worker, Ljubuški
 • "Telemach", polaganje vodova
 • "Eronet", bazne stanice širom BiH

Crkva u Blagaju

Nakon dobivanja svih potrebnih dozvola tijekom prve polovice 2010. godine pristupilo se radovima. Obnova je započela u jesen 2010. godine, a u proljeće 2013. godine započelo se sa unutarnjim uređenjem crkve. Radovi su dovršeni do svetkovine Presvetog Trojstva kada je mjesni biskup dr. Ratko Perić posvetio oltar.

Poduzeće Bemer d.o.o. je učestvovalo u cijelom procesu, od izrade potrebne dokumentacije (uključujući i projektiranje) te do nadzora nad rekonstrukcijom i obnovom. U cijelom tom procesu poduzeće je ostvarilo odličnu komunikaciju sa predstavnicima župe a posebno sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja koje je nadležno za objekte spomeničke baštine. I projektiranje i nadzor nad obnovom ovoga objekta je zahtijevalo iznimnu stručnost te preciznost obzirom da je objekat potrebno rekonstruirati bez odstupanja od prvobitnog projekta. U toku procesa rekonstrukcije korištene i su i usluge vrhunskih stručnjaka (vanjskih suradnika) u ovoj oblasti.

Tržni Centar Piramida

Zadnjih tridesetak godina u svijetu pa tako i u Bosni i Hercegovini postoji trend izgradnje velikih tržnih centara i gašenja malih trgovina. To su najčešće moderni armiranobetonski objekti s nizom maloprodajnih trgovina i drugih uslužnih objekata različitih branši. Ponekad se u tim centrima nalaze i drugi sadržaji kao što su primjerice fitness centri, frizerski i kozmetičarski saloni, restorani, zalogajnice i kina.

Jedan takav objekat je i objekat TC Piramida Mostar, čiju kompletnu izgradnju je stručno nadziralo poduzeće Bemer d.o.o. Tijekom izgradnje objekta bilo je potrebno u nekoliko navrata promptno reagirati i rješavati probleme što smo uspješno završili i objekat je na vrijeme završen i pušten u rad 2009. godine.

Objekt "Kraš" - Mostar

Poduzeće Bemer d.o.o. je Ugovorom sa Gradom Mostarom dobilo posao nadzora nad rekonstrukcijom i obnovom nekoliko gradskih objekata koji su stradali u posljednjem ratu.

To su:  dva objekta u tzv. Crnoj ulici, dva stambena objekta na Buni a posebno ističemo objekat „Kraša“ poznat svim stanovnicima Mostara. Objekat je svojom ljepotom plijenio i činio neizostavni dio obilaska grada mostara prije rata. Nadzor nad obnovom ovoga objekta je zahtijevao iznimnu stručnost te preciznost obzirom da  je fasada objekta sa brojnim ukrasima i štukaturama, a bilo ga je potrebno rekonstruirati bez odstupanja od prvobitnog projekta tako da bi ponovo zasjao u svom punom sjaju.

Hospicij u Ljubuškom

Hospicij (lat. svratište, konačište) je ustanova za palijativnu zdravstvenu skrb gdje se štićenicima pruža najbolje moguća kvaliteta života do prirodne smrti.U ovom slučaju radi se o hospiciju Božanske milosti u ljubuškom naselju Bučine.

Poduzeće Bemer d.o.o. je u projektu izgradnje Hospicija učestvovalo od samog početka. Krenuli smo od Idejnog projekta a na osnovu njega te uvažavajući želje Investitorica uradili smo Glavni odnosno Izvedbeni projekat. Nakon dobijanja svih potrebnih suglasnosti 2012. godine, krenula je izgradnja objekta. Posao nadzora nad izgradnjom objekta poduzeće Bemer d.o.o. je vršilo prema zakonu, striktno se držeći pravila struke te inzistirajući na kvaliteti radova i ugrađene opreme. Objekat je uspješno završen i otvoren na zadovoljstvo svih a posebno Investitorki.

Kontaktirajte nas.


BEMER d.o.o. Mostar

Stjepana Radića bb (Zgrada Ekonomske škole), 88 000 Mostar, BiH
Krešimir Merdžo, CEO +387 36 333-880; +387 63 471-306